hoe werkt Hemor*Rite Crytherapie

Hemor*Rite is een eenvoudig medisch hulpmiddel dat door kou (Cryotherapie) inwendige en uitwendige aambeien de zwelling vermindert, de pijn verdooft, bloedingen stopt en tegelijkertijd een proces start in het getroffen gebied tegen ontstekingen.

wat doen zalven, crèmes en pillen?

Tot op heden zijn zalven, crèmes en zetpillen de enige behandeling voor anale problemen geweest. Over het algemeen zijn er actieve ingrediënten in deze geneesmiddelen (RX of OTC) die de klachten helpen te behandelen. Deze producten bevatten meestal 3 verschillende stoffen voor verdoving, pijnstilling en ontstekingsremmend.

hoe werkt Cryotherapie?

De Hemor*Rite Cryotherapie unit is gemaakt om deze 3 effecten in je lichaam te bewerkstelligen zonder gebruik van enige medicatie. De Hemor*Rite Cryotherapie unit maakt gebruik van koeling voor directe behandeling (niet indirect zoals met zalf en zetpillen) van het getroffen gebied. Directe koeling veroorzaakt vasoconstrictie (vernauwen slagaders), hypoxie (verlaagt zuurstofgehalte bloed), analgeticum (pijnstiller) zorgt ook het ontspannen van spieren.

minder zwelling

Koeling veroorzaakt warmteverlies op het huidoppervlak, maar ook in dieper weefsel (een opgelucht gevoel) en maakt samentrekking van de bloedvaten mogelijk. Deze samentrekking gebeurt als een reflex, het vergemakkelijkt de bloedstroom en wordt gezien als een belangrijk mechanisme tegen zwelling en bloedingen.

ontstekingsremmend

Wanneer de bloedvaten samentrekken nemen de vloeistoffen in het ontstoken weefsel af waardoor de aambei zelf wordt verminderd. Koeling remt de hoeveelheid histamine en vermindert de vraag naar zuurstof door de lagere metabolische waarde. Deze twee factoren samen met de vasculaire samentrekking verklaren de afname van een ontsteking.

pijnstillend

Kou kan pijn veroorzaken of pijn verlichten, cryotherapie speelt dus een dubbele rol in de relatie tot pijn. De toepassing van kou is bekend om pijn te verlichten die wordt veroorzaakt door aambeien. Theorieën die dit effect verklaren zijn gebaseerd op het verminderen van sensorische impulsen, reflexmechanismes en het verminderen van spierkrampen.

spierverslappend

Het toepassen van kou werkt als een spierverslapper. Het belangrijkste is vermindering van spierkrampen in de kringspier(ongecontroleerde spierkrampen). Dit ontstaat als kou op de kringspier wordt gebracht, het effect kan uren duren. Het verklaart waarom patiënten met aambeien klachten langer pijnverlichting ervaren met het gebruik van Hemor*Rite Cryotherapie.

minder bloedingen

Uit onderzoek blijkt dat klachten die zijn onderzocht, zoals pijn en bloedingen, aantonen dat Hemor*Rite Cryotherapie statistisch gezien minimaal net zo effectief is als zetpillen en zalf, of zelfs betere resultaten behaalde in dezelfde studie. Het resultaat van de Hemor*Rite Cryotherapie unit in vergelijking met een placebo is superieur.