Ouderen en aambeien

Ouder worden kan soms voelen alsof je lichaam stukje voor stukje wordt afgebroken, iedere dag weer. Ouderen krijgen te maken met een diversiteit aan gezondheidsklachten en het kan lastig zijn om alle behandelingen en medicijnen te combineren of te gebruiken.

Een oplossing die voor iedereen gemakkelijk is, de nieuwe Hemor*Rite Cryotherapie!

Aambeien na je 50ste

Ja, aambeien en veroudering lijken hand in hand te gaan, de apothekers doen goede zaken. Levensstijl veranderingen en goede hygiëne kan helpen om de meeste klachten te voorkomen, behalve de meest vervelende ongemakken blijven vaak over. Het lichaam slijt ​​door de jaren heen en dit geldt ook voor onze inwendige onderdelen.

In het rectum zijn slijmvliezen, spieren en vaten die allemaal samenwerken om continent te kunnen zijn en blijven. De wand van de dikke darm slijt eveneens en daarom ontstaan eerder kleine wondjes en scheurtjes. Deze scheurtjes worden ontstoken en zwellen op. Als dit meerdere keren gebeurt zorgt het voor kleine zwellingen. Deze zwellingen groeien elke keer als ze ontstoken raken en worden uiteindelijk wat we aambeien noemen. Het rectum is geen rechtstreeks verticaal kanaal en wanneer we op het toilet zitten is de druk meer aan één kant van de darmwand, hierdoor ontstaat slijtage aan de binnenkant van het lichaam.

Behandeling voor ouderen

Wanneer er behandeld wordt met zalf die cortison bevat, is het goed om de behandelingen te veranderen, zodat het slijmvlies rustiger kan worden. Cortison kan de slijmvliezen bij langdurig gebruik uitdrogen. Cortison is effectief, maar zeker als het problemen oplevert, raden wij aan een medicijnvrije behandeling zoals Hemor*Rite Cryotherapie. Een van de voordelen van Hemor*Rite Cryotherapie is dat het niet met gewicht of volume werkt, waardoor altijd de juiste dosering gebruikt wordt, elke keer weer, gegarandeerd! Bovendien kan het dagelijks meerdere keren gebruikt worden, zonder bijwerkingen.

Voordelen van Hemor*Rite Cryotherapie:

 • Geen enkele bijwerking.
 • Stopt bloeden effectief.
 • Hygiënisch.
 • Altijd de juiste dosering.
 • Medicijnvrij en probleemloos te gebruiken.

Rectale bloedingen en ouderen

Belangrijk voor ouderen is een juiste diagnose van aambeien en rectale bloedingen. Bloed in de ontlasting is een algemeen symptoom van aambeien, maar is ook een symptoom van een maag- en/of darmbloeding, adenoïden en darmkanker. Als er bloed op het toiletpapier of in de ontlasting zit, denk dan niet alleen aan aambeien, neem contact op met uw arts en laat de symptomen controleren voor een medische diagnose.

Ouderen hebben een hoger risico op deze symptomen, vooral als ze medicijnen met bloedverdunnende middelen gebruiken. Chronische bloedingen kunnen ook een probleem voor de ouderen zijn. Veel van hen zijn anemisch (lijden aan bloedverlies) en veelal kunnen aambeien bloeden, dan kan er zelfs een operatie nodig zijn. Aangezien veel ouderen zich niet bewust zijn van hun bloedverlies, kan de bloeding de situatie erger maken voor het lichaam. In geval van bloedverdunnende middelen kan dit extreme bloedingen veroorzaken en is een meer agressieve behandeling vereist.

Senioren en obstipatie

Veel ouderen voeren een constante strijd tegen obstipatie. Chronische obstipatie kan leiden tot aambeien en daarom is het belangrijk hier zeer zorgvuldig en serieus mee om te gaan. Het gevoel elke dag weer ruzie te hebben met je darmen, toiletbezoeken zijn hard werken en duren erg lang.

In een poging om obstipatie en aambeien te voorkomen ligt een verslaving aan laxeermiddelen op de loer, wat betekent, altijd verstopt zonder medicatie. Dit komt doordat de darmfunctie, de verwerking en het transport van de darminhoud, tijdens het gebruik van medicatie wordt uitgeschakeld. Chronische obstipatie door overmatig gebruik van laxeermiddelen kan leiden tot een chronische strijd met aambeien. De veiligste manier om obstipatie effectief te behandelen is voldoende lichaamsbeweging, de juiste vezels te eten, elke dag veel water drinken en alleen laxeermiddelen gebruiken bij verstopping die minimaal drie dagen heeft geduurd. Neem altijd contact op met een arts.

Dieet, vloeistoffen, beweging en aambeien

Sommige levensstijlveranderingen voor ouderen kunnen aambeien tot gevolg hebben. Het voedingsbalanspatroon verandert wanneer iemand ouder wordt, er kan bijvoorbeeld minder eetlust ontstaan. Om obstipatie te voorkomen die tot aambeien leidt is het aan te raden de inname van vezels te verhogen door meer fruit, groenten en juiste granen te eten. Wanneer dit niet mogelijk is met gewone maaltijden kunnen voedingssupplementen helpen om aambeien te voorkomen.

Veel senioren zijn ook niet op de hoogte dat ze eventueel wat uitgedroogd kunnen zijn. Bij uitdroging of wanneer er niet voldoende vocht binnenkomt wordt de ontlasting hard en dit kan leiden tot obstipatie met weer aambeien tot gevolg. Probeer om minstens 6-8 glazen water per dag te drinken, ook wanneer je geen dorst hebt.

Ten slotte is lichamelijke beweging erg belangrijk om het voedsel in je darmen te verplaatsen en om aambeien te voorkomen. Veel ouderen hebben niet genoeg lichamelijke beweging vanwege gezondheidsproblemen en/of verminderde mobiliteit, die weer darmproblemen kunnen veroorzaken. Praat met een arts over het maken van een trainingsprogramma dat veilig is. Een trainingsprogramma dat je darmen in de vorm houdt en de obstipatie en aambeien weghoudt!

Aambeien en ouderen weetjes

 1. Aambeien en veroudering lijken hand in hand te gaan.
 2. Receptvrije middelen van de apotheek, levensstijlveranderingen en goede hygiëne kunnen helpen, maar voorkomen niet de meest vervelende symptomen.
 3. Om te voorkomen dat obstipatie resulteert in aambeien, probeer de vezelinname te verhogen door aanpassing van het voedingspatroon.
 4. Probeer minstens 6-8 glazen water per dag te drinken, zelfs als nbij geen dorst, om obstipatie te voorkomen.
 5. Lichamelijke beweging is belangrijk om het voedsel in de darmen te verplaatsen en aambeien te voorkomen. Veel senioren bewegen niet genoeg.
 6. Hemor*Rite is een effectieve medicijnvrije behandeling voor ouderen zonder bijwerkingen, geen problemen dus met andere behandelingen en/of medicijnen.
 7. Bij thuishulp of in het ziekenhuis is Hemor*Rite een hygiënische en praktische behandelmethode voor verpleegkundigen en gemakkelijk schoon te houden.
 8. Stopt bloedingen, bij gebruik van bloedverdunners kan Hemor*Rite effectief helpen, omdat het de bloedvaten terugtrekt.
Waarschuwing!

Bloed in de ontlasting is een algemeen symptoom van aambeien, maar kan ook een symptoom zijn van maag- en/of darmbloedingen, adenoïde en darmkanker. Dit zijn helaas alle veel voorkomende aandoeningen bij het ouder worden. Raadpleeg daarom altijd een arts voor meer medisch advies.