Zwanger en aambeien

Zwangerschap is in vele opzichten een magische, prachtige en mooie periode. Het is ook een zware inspanning voor het lichaam. Niet alleen groeit je maag, maar helaas vaak ook aambeien, wat weer erg ongemakkelijk en pijnlijk kan zijn.

Met de juiste kennis zijn alle aambeien te voorkomen en te verlichten, zelfs de meest hardnekkige tijdens de zwangerschap. Hemor*Rite Cryotherapie is een relatief simpele, maar erg effectieve behandeling die je helpt de zwangerschapsaambeien binnen de deur te houden.

Wat veroorzaakt aambeien tijdens de zwangerschap?

Veel medische klachten, kwaaltjes en onsmakelijkheden komen voor tijdens een zwangerschap en aambeien horen daar eveneens bij. Aambeien treffen meer dan 50% van alle zwangere vrouwen en het komt vooral voor in het derde trimester van de zwangerschap.

Gedurende de zwangerschap drukt de baarmoeder op de onderkant van de dikke darm, waardoor de bloedvaten in de anus opzwellen en een klont vormen. Kort gezegd, aambeien zijn vergrootte aderen in de dikke darm en anus die pijnlijk zijn bij aanraking.

Als je het kon zien (maar wie wil dat) dan zouden ze eruit zien als druiven die uit je anus hangen.

Meer gebruikelijk dan je denkt

Aambeien zijn een ongemakkelijke en pijnlijke aandoening die meer dan 50% van alle vrouwen raakt tijdens de zwangerschap. Hoewel het zo vaak voorkomt zijn er maar weinig vrouwen goed ingelicht over wat aambeien nou eigenlijk zijn, waaronder ook hoe aambeien kunnen worden vermeden en/of behandeld.Uit een recente studie van Palliance (2014) blijkt ook dat aambeien iets is waar vrouwen niet graag over praten. Bijna elke vrouw zou hun partner zelfs niet vertellen dat ze aambeien hebben.

Voorkom aambeien tijdens de zwangerschap

Veel deskundigen waarschuwen ervoor dat zwangere vrouwen te veel tijd zittend doorbrengen terwijl anderen juist weer willen dat je te lang niet staat. Het beste is niet te lang in één positie te blijven, omdat het het bloed in de aderen dan ophoopt, de aambeien opzwellen en pijn gaan veroorzaken. Als de zitpositie wordt afgewisseld met een staande pauze tussendoor en je regelmatig opstaat en je verplaatst draagt dit bij in het voorkomen van aambeien.

Je hebt geen laxerende middel nodig om obstipatie te voorkomen tijdens de zwangerschap. Probeer de voedselinname met vezels te verhogen, bijvoorbeeld meer fruit, groenten en wellicht specifieke granen. Wel is voldoende vochtinname nodig om de ontlasting zachter te maken. Pruimen zijn ook een goede manier om je buik rustig en blij te houden zonder gebruik van medicijnen.

Tenslotte kan lichamelijke beweging, zoals lange wandelingen en fietstochten, de darmbeweging helpen, dit voorkomt obstipatie en helpt de aambeien rustig te houden en de klachten tot een minimum beperken. Aambeien gehad tijdens een eerdere zwangerschap, dan is Hemor*Rite ook te gebruiken als preventieve behandeling en voor het behandelen van symptomen. Hemor*Rite is de maanden voor en na de zwangerschap te gebruiken en heeft geen invloed op de slijmvliezen. Altijd een juiste dosering, geen medicijn en geen bekende risico’s en/of bijwerkingen.

Gemaakt voor de kringspier

Hemor*Rite is anatomisch ontworpen, speciaal voor de anale spier, genaamd de kringspier, zodat de inwendige aambeien op een natuurlijke manier tegen de ijskoude Hemor*Rite Cryotherapie unit gedrukt worden. Het rectum moet goed kunnen afsluiten en is bewapend met twee spieren, waarvan één kan worden gecontroleerd. Verder is er een afsluitmechanisme in het slijmvlies met oppervlakkige aders die bijdragen aan de afsluiting.

De koeling (-16C) gebeurt wanneer de kou van het koelmiddel in Hemor*Rite Cryotherapie unit via het chirurgische kunststof naar de aambeien wordt overgebracht. Gedurende 8 minuten helpt de overgebrachte kou het opgezwollen aambeien weefsel te verminderen, de bloedvaten samentrekken en de zenuwen verdoven. Geen enkele andere behandelmethode dan Hemor*Rite Cryotherapie is gemaakt om zowel inwendige als uitwendige aambeien te behandelen in één enkele behandeling.

Zwangerschap en aambeien weetjes

 1. Aambeien treffen meer dan 50% van alle zwangere vrouwen.
 2. Ze hebben de neiging om tijdens het derde trimester te ontstaan.
 3. Ondanks de frequentie zijn er maar weinig vrouwen geïnformeerd over aambeien en hoe deze te vermijden en behandelen.
 4. Verschillende oorzaken dragen bij aan aambeien tijdens de zwangerschap:
  • De baby drukt op het onderste deel van de dikke darm, waardoor bloedvaten in de anus opzwellen.
  • Het lichaam verzamelt extra bloed in het bekken om de baby te voeden en ter voorbereiding op de geboorte, waardoor het leidt tot zwakkere vaatwanden in de anus en het rectum.
  • Chronische obstipatie en gespannen toiletbezoeken
 5. Hemor*Rite is een volledig veilige aambeien behandeling voor zwangere vrouwen. Medicijnvrij en zonder bijwerkingen.
 6. Hemor*Rite kan gedurende de zwangerschap en na de bevalling dagelijks meerdere keren per dag worden gebruikt om aambeien te behandelen.